Розвідка Британії: РФ вдалося здійснити тактичний наступ на Вуглегірську ТЕС

Розвідка Британії: РФ вдалося здійснити тактичний наступ на Вуглегірську ТЕС

Міністерство оборони Великої Британії у своєму щоденному зведенні розвідки повідомляє, що ПВК "Вагнера" вдалося здійснити тактичний наступ у районі Вуглегірської ТЕС та сусіднього селища Новолуганське.
У зведенні відомства у Twitter йдеться, що деякі українські сили, ймовірно, вже виведені із цього району.
У британському Міноборони також зазначили, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров наразі здійснює поїздки до Єгипту, Ефіопії, Уганди та Республіки Конго.

https://twitter.com/DefenceHQ/status/1552178421832323072
"Росія, швидше за все, спробує використати ці візити, щоб звинуватити Захід у міжнародній продовольчій кризі та заручитися підтримкою африканських держав, які в основному зберігали нейтралітет щодо російського вторгнення в Україну", – йдеться у повідомленні.

З 2014 року Росія зробила значні зусилля для забезпечення впливу в Африці, причому ПВК Вагнера часто використовувалася як один із її улюблених інструментів впливу в регіоні.
"Росія, ймовірно, насамперед взаємодіє з Африкою, тому що вважає, що це зміцнить ідентичність "великої держави", до якої Росія прагне. Її другорядні цілі, ймовірно, полягають у тому, щоб забезпечити товарні концесії та переконати африканські держави голосувати в відповідно до інтересів Росії на міжнародних форумах", – додали у відомстві.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram