​​СБУ затримала хакера, який продавав бази даних банків спецслужбам РФ

​​СБУ затримала хакера, який продавав бази даних банків спецслужбам РФ

Служба безпеки України затримала хакера, який спеціалізувався на викраденні інформації з обмеженим доступом, що циркулює в електронних системах вітчизняних та іноземних компаній і банків.
Про це йдеться в повідомленні СБУ.
"Для одержання несанкціонованого доступу до комп’ютерних мереж він створював спеціалізоване шкідливе програмне забезпечення. Потім цілеспрямовано розповсюджував його через електронні пошти банків і підприємств, і таким чином отримував віддалений доступ до їх цифрових систем", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ці відомості хакер «зливав» в анонімні інтернет-платформи, які адміністрували з території РФ представники російських спецслужб.
Під час обшуків за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили комп’ютерну техніку, банківські картки та мобільні телефони з доказами злочинної діяльності.
Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 361−1 Кримінального кодексу України. Санкції статті – штраф від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram