Германа Сметаніна призначено головою Мінстратегпрому

Германа Сметаніна призначено головою Мінстратегпрому

Парламент призначив нового міністра з питань стратегічних галузей. Цю посаду отримав колишній голова "Укроборонпрому" Герман Сметанін. З посиланням на нардепа Ярослава Железняка.
Железняк написав, що за призначення Германа Сметаніна головою Мінстратегпрому проголосували 247 нардепів.
Раніше Міністерство з питань стратегічних галузей очолював Олександр Камишін, який перед цим був головою правління "Укрзалізниці".

Верховна Рада звільнила Камишіна 4 вересня. Як повідомлялося, він переходить на роботу в Офіс президента має стати стратегічним радником президента.
Сам Камишін раніше заявляв, що переходить на іншу посаду, пов'язану з обороною.
Герман Сметанін народився у 1993 році у Харкові. Він закінчив Харківський національний автомобільно-дорожній університет та Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського. Має фах інженера-конструктора колісно-гусеничних транспортних засобів та менеджера з управління оборонно-промислового корпусу.
Професійна кар'єра Сметаніна почалася у 2014 році. Близько року він працював у Харківському конструкторському бюро машинобудування, яке є складовою частиною "Укроборонпрому".
Сметанін також працював головним конструктором та головним інженером Львівського бронетанкового заводу. У 2020-2021 роках був директором з виробництва держпідприємства "Завод імені В.О. Малишева". До 2023 року працював директором Харківського бронетанкового заводу.
У квітні 2023 року уряд призначив Германа Сметаніна очільником "Заводу імені В.О. Малишева", у наприкінці червня 2023 року керівником "Укроборонпрому".

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram