Найбільший у РФ виробник танків підвищив на третину зарплати робітникам

Найбільший у РФ виробник танків підвищив на третину зарплати робітникам

Концерн "Уралвагонзавод", який входить до російської державної корпорації "Ростех", з 1 серпня підвищив зарплати працівникам на 28%, при цьому підвищення не торкнулося ключового керівного складу. З посиланням на The Moscow Times.
"Вдруге 2024 року для всіх працівників "Уралвагонзаводу" відбулося підвищення заробітної плати – з 1 серпня збільшення склало 28%", – сказано в повідомленні пресслужби підприємства.

Наприкінці липня Росстат повідомляв, що за перші п'ять місяців реальна зарплата в середньому в країні зросла на 10,1% порівняно з аналогічним періодом минулого року.
Середньомісячна зарплата у травні становила 86,384 тис. руб., підвищившись на 17,8% порівняно з травнем 2023 року.
Навесні глава держкорпорації "Ростех" Сергєй Чемезов заявляв, що Росія кратно наростила виробництво військової техніки та боєприпасів порівняно з 2022 роком.

"Порівняно з 2022 роком обсяг виробництва та капітального ремонту танків на наших заводах зріс у 3,5 раза, легкоброньованої техніки – у 3 рази, випуск пострілів для танків, бойових машин піхоти – майже у 9 разів, снарядів для ствольної артилерії – у 6 разів, реактивних снарядів для РСЗВ – у 8 разів", – розповідав він.

Наприкінці червня німецька газета Süddeutsche Zeitung повідомила, що Росія зазнала великих втрат у танках за час повномасштабної війни проти України.
Раніше повідомлялося, що Росія імпортує японські й тайванські компоненти для зброї та бойових машин через білоруську компанію, зареєстровану в Китаї.
Пізніше стало відомо, що на компанії оборонно-промислового комплексу Росії, які "проштрафилися" і зірвали оборонне замовлення, очікують санкції аж до зміни власника.
До того перший віцепрем'єр РФ Денис Мантуров раніше скаржився, що на підприємствах російського ОПК не вистачає приблизно 160 тис. фахівців.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram