У Байдена вважають, що Україні не потрібні Storm Shadow для операції на Курщині – ЗМІ

У Байдена вважають, що Україні не потрібні Storm Shadow для операції на Курщині – ЗМІ

Україна не повинна використовувати британські ракети Storm Shadow на території Росії, оскільки "саморобні" безпілотники можуть завдати більшої шкоди російським військам, заявляють у США. Володимир Зеленський неодноразово просив США дозволити Україні вражати цими ракетами російські цілі під час вторгнення України в Росію. Про це пише газета The Telegraph.
Американські чиновники стурбовані тим, що розміщення британських ракет дальнього радіусу дії в самій Росії буде розцінене Кремлем як ескалація і може викликати відплату з боку Росії партнерам України.
"Україна фактично змогла здійснити реальний вплив, використовуючи свою власну програму БПЛА дальнього радіусу дії. Українські військові продемонстрували здатність вражати деякі з цих аеродромів, які знаходяться поза зоною досяжності ракет Storm Shadow, за допомогою власних БПЛА", — сказав урядовець.

Раніше Міноборони Британії заявляло, що Україна може використовувати британську зброю на території РФ. Проте винятком для цього є ракети Storm Shadow.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram