ВАКС заочно арештував ексзаступника секретаря РНБО Гладковського

ВАКС заочно арештував ексзаступника секретаря РНБО Гладковського

Вищий антикорупційний суд заочно арештував колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського − його спільно з ексміністром оборони і директором департаменту цього міністерства обвинувачують у завданні збитків державі на суму 17,44 млн гривень.
"13 травня року слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому першому заступнику секретаря РНБО, який спільно з колишнім заступником міністра оборони та директором департаменту Міністерства оборони обвинувачується у завданні збитків державі на загальну суму 17,44 млн грн", – йдеться в повідомленні.

У ВАКС нагадали, що під час досудового розслідування з’ясувалося, що Гладковський використав надану йому владу та службове становище всупереч інтересам служби з метою отримання неправомірної вигоди структурою, в якій він та його близькі особи мають частку власності, а саме − ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс".
У жовтні 2019 році Гладковському повідомили про підозру. У квітні 2020 року підозру оголосили і ексзаступнику міністра оборони та директору департаменту Міноборони. Їм інкримінують ч. 2 ст. 364 (зловживання владою) КК України.
02.07.2021 обвинувальний акт у справі скерували до ВАКС для розгляду по суті.
16 квітня через неявку до суду Гладковського оголосили в розшук.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram