У Мінекономіки розповіли, чому українцям досі не прийшли 6,5 тис. грн

У Мінекономіки розповіли, чому українцям досі не прийшли 6,5 тис. грн

Деякі українці досі не отримали своїх 6.5 тис. грн від держави в рамках програми "єПідтримка".
В Мінекономіки розповіли, кому і коли варто чекати на гроші.
Нагадаємо, що заявку на отримання цієї допомоги потрібно було подати до 31 березня у додатку "Дія", зробити це могли ФОПи, а також їхні наймані працівники, які втратили роботу та дохід через війну в Україні.
Отже, є три основні причини чому гроші не прийшли:

допомогу вчасно не профінансували із бюджету;
гроші одержувачам відправили, але їх чомусь не виплатив банк;
заявник не пройшов відбір на одержання допомоги 6500 гривень.

Для тих, хто подав заявки з 26 по 31 березня виплату не змогли вчасно профінансувати через брак грошей у бюджеті. Однак це не означає, що вони не прийдуть.
Якщо у вас у мобільному додатку "Дія" у статусі заявки написано "Заявку надіслано успішно", то гроші вам нарахують, просто із затримкою.
Якщо ви подавали заявку з 7 по 25 березня, то виплату Мінекономіки вже профінансувало і якщо гроші досі не прийшли, то потрібно звернутися до банку, на карту якого мали прийти кошти, або до Міністерства цифрової трансформації.
Також можна дізнатися в Мінсоцполітики, чи потрапили ви взагалі у Реєстр одержувачів. Для цього зверніться туди із запитом, у якому вкажіть свої анкетні дані, а також реєстраційний номер облікової картки платника податків.
Якщо ви взагалі не встигли подати заявку на отримання допомоги, то до списку одержувачів уже не потрапите і гроші можете не чекати, адже така можливість була лише до кінця березня.
Міжнародна допомога переселенцям
Вже з 31 травня українці можуть подати заявку на отримання грошової допомоги від міжнародних організацій. через платформу "єДопомога".
Отримати гроші можуть:

українці, які перебувають на тимчасово окупованих та деокупованих територіях;
люди, що залишилися у зонах активних бойових дій;
внутрішньо переміщені особи, які поки що не можуть повернутися додому.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram