ЗМІ: Чиновники з РФ можуть отримати британське громадянство за співпрацю з МІ-6

ЗМІ: Чиновники з РФ можуть отримати британське громадянство за співпрацю з МІ-6

Російським чиновникам, які не підтримують війну проти України, пропонують британське громадянство за те, щоб вони передали секретну інформацію MI-6.
Про це повідомляє видання inews.co.
Про це повідомили три джерела в британській розвідці та колишній російський інформатор.
Британське громадянство і грошові виплати використовуються урядовими установами за певних обставин, щоб переконати незадоволених членів режиму диктатора Володимира Путіна передати інформацію до Великої Британії.
Це сталося після того, як торік глава МІ-6 виступив із публічним закликом до росіян, незадоволених вторгненням, "об'єднатися" з Великою Британією та "поділитися секретами", щоб допомогти покласти край війні в Україні.

Британія гарантує анонімність
Тепер, коли Росія виявляється дедалі більш ізольованою на світовій арені, британські спецслужби скористалися рідкісною можливістю переконати російських агентів і урядовців, приголомшених війною, допомогти покласти їй край.
МІ-6 буде готова зробити рішучі кроки, щоб гарантувати, що інформація доходить до британської влади безпечно і таким чином, щоб її неможливо було відстежити.
Джерело в британській розвідці повідомило, що інформаторів не можна побачити біля британського посольства, оскільки будь-яку активність у будівлі посольства в Москві та за її межами фіксує місцева поліція, її передають внутрішній російській розвідувальній службі.
Деталі співпраці з інформаторами
Під час комунікації інформатору буде запропоновано зустрітися зі своїм куратором у парках, барах, готельних номерах.
"Вам необхідно вказати реальну, законну причину, з якої ці дві людини регулярно зустрічаються", – сказав чиновник.

Російський інформатор повідомив, що щотижня їх просили приходити в певне місце в певний час, щоб отримати вказівки від куратора. Під час зустрічі відбувається передача будь-якої інформації та отримання свого завдання.
Вербування росіян західними спецслужбами
Навесні минулого року ФБР почало використовувати соціальні мережі, щоб збільшити можливості для вербування росіян і збору розвідувальних даних. Це може допомогти США протистояти агресії РФ.
А восени Центральне розвідувальне управління США, яке намагається завербувати більше росіян як шпигунів, опублікувало відео для московських чиновників із закликом розповісти правду про систему, яка пронизана брехливими підлабузниками.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram