У Берліні пройшла конференція коаліції щодо посилення ППО України

У Берліні пройшла конференція коаліції щодо посилення ППО України

У Берліні сьогодні, 13 грудня, відбулася конференція коаліції, яка має намір посилити протиповітряну оборону в Україні.
Про це повідомляє Міністерство оборони Німеччини.
"Міністр оборони Борис Пісторіус оголосив на засіданні Контактної групи з оборони України 22 листопада, що Німеччина і Франція очолюють Коаліцію з інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сьогодні в Берліні відбулася стартова конференція коаліції щодо потенціалу довгострокового посилення протиповітряної оборони України.
У ній взяли участь близько 70 учасників із 22 країн, а також представники ЄС і НАТО. У Міноборони заявили, що метою коаліції є координація розробки архітектури ППО в Україні, яка буде сумісна з НАТО.
Посилення ППО в Україні
Від початку повномасштабної війни в Україні країни Заходу передали значну кількість систем і комплексів протиповітряної оборони, які ефективно знищують російські ракети або дрони.
Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що передана Україні від Німеччини друга система ППО Patriot буде розгорнута та введена в експлуатацію до кінця поточного року.
Також сьогодні стало відомо, що Норвегія передасть Україні додаткові системи протиповітряної оборони NASAMS на суму 335 мільйонів норвезьких крон (30 млн доларів).

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram