Майже 8000 українських компаній релокувалися через війну

Майже 8000 українських компаній релокувалися через війну

Від початку повномасштабної війни майже 7820 українських бізнесів змінили регіон своєї реєстрації від початку повномасштабної війни. 27% від загальної кількості компаній виїхала з Києва. Про це свідчать дані платформи для роботи з відкритими даними "Опендатабот".
При цьому найпопулярнішим напрямком для переїзду став маршрут з Києва до Одещини. А переважна більшість релокованих підприємств (44%) представляють сферу оптової торгівлі, також у топі – компанії у сфері будівництва та нерухомості.

У топ-3 регіонів, звідки підприємці переїздили від початку повномасштабної, також потрапили Дніпропетровщина (11%) та Донеччина (8%).
Водночас Київ також очолює перелік регіонів, куди переїздять компанії – 22% від загальної кількості релокантів обрали саме столицю.
"Попри військові дії та близькість до лінії фронту, підприємці також обирають Харківщину та Одещину – по 10% компаній, що змінили регіони", – кажуть в Опендатабот.

Наразі ж найпопулярніший маршрут для переїзду бізнесу – з Києва до Одещини: цей шлях обрали 350 компаній. Другим за популярністю став напрямок з Дніпропетровщини до Києва – 300 компаній. Замикає топ-3 маршрут "Київ-Харківщина" – 289 бізнесів.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram