З Гази за добу евакуювалися понад 800 іноземців – CNN

З Гази за добу евакуювалися понад 800 іноземців – CNN

Минулої доби із Сектору Гази до Єгипту евакуювалися 826 іноземців – це рекорд з початку вторгнення бойовиків ХАМАС до Ізраїлю. Про це повідомляє CNN.
За даними ряду джерел, у неділю через КПП "Рафах" із сектору Газа до Єгипту перебралися 826 власників іноземних паспортів. Варто зазначити, що вчора, 12 листопада, КПП "Рафах" відкрився вперше після дводенної паузи.
За даними джерел у прикордонній службі Єгипту, 826 осіб – це рекордна кількість іноземців, які евакуювалися із сектора Газа за один день. Зазначимо, що Єгипет почав пропускати із Сектору Газа іноземців за заздалегідь складеними списками два тижні тому.
Евакуація українців із сектору Газа
Нагадаємо, що 7 листопада із Сектору Газа було евакуйовано першу групу українців. Першим рейсом Сектор Гази залишили 43 громадян України.
За даними посла України в Ізраїлі Євгена Корнійчука, які він озвучив до старту евакуації, на території Сектору Гази було близько 357 українців, але цифра може бути більшою. Здебільшого це жінки та діти.
У ніч проти 11 листопада друга група українців вийшла з території сектору Газа. Загальна кількість евакуйованих наразі становить понад 210 осіб.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram