Економіка Ізраїлю через війну втрачає $600 млн на тиждень

Економіка Ізраїлю через війну втрачає $600 млн на тиждень

Відсутність багатьох працівників на робочих місцях через війну з терористичним угрупованням ХАМАС коштує ізраїльській економіці приблизно 2,3 млрд шекелів (600 млн доларів) на тиждень. Про це йдеться у дослідженні Банку Ізраїлю.
У звіті Центробанку Ізраїлю оцінюються щотижневі витрати за перші три тижні війни, що почалася 7 жовтня, і зниження пропозиції робочої сили, що пояснюється масовою мобілізацією солдатів запасу, евакуацією жителів південних і північних районів, а також закриттям системи освіти, що ускладнює роботу батьків.

Центробанк уточнив, що розрахунок не відображає загальний збиток і витрати для ринку праці та економіки в результаті падіння попиту та споживання в період війни. Сюди не входять витрати на багатьох працівників, які були звільнені, а також відсутність палестинських та іноземних працівників.
Щоденна оцінка витрат Банку Ізраїлю включає 1,25 млрд шекелів ($325 млн) через повне закриття навчальних закладів, 590 млн шекелів ($154 млн) через відсутність на роботі 144 тисяч евакуйованих мешканців із постраждалих від війни районів і близько 500 млн шекелів ($130 млн) через мобілізацію близько 360 тисяч військовослужбовців запасу.
Часткове відкриття системи освіти в останні дні може знизити витрати, зазначає Центробанк.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram