ЗМІ: Тільки 2% фінських експортних компаній все ще ведуть бізнес у РФ

ЗМІ: Тільки 2% фінських експортних компаній все ще ведуть бізнес у РФ

Фінські компанії майже повністю пішли з Росії. Лише два відсотки фінських експортних компаній все ще ведуть бізнес у РФ.
Про це повідомляє Yle.
Після початку війни Росії проти України з початку 2022 року майже 80% експортних компаній працювали в Росії.
"18% компаній заявили, що стикалися з якимись спробами обійти російські санкції. Запити на пропозиції та запити надходили особливо з країн Центральної Азії", – йдеться в матеріалі.

За даними нещодавнього опитування менеджерів з експорту, проведеного торговою палатою, два% фінських експортних компаній все ще ведуть бізнес у Росії.
Yle зазначило, що опитування серед менеджерів з експорту проводили 24-27 жовтня. На опитування відповіли близько сотні компаній-експортерів.
Відносини між Фінляндією та Росією після початку війни в Україні
Нещодавно повідомлялось, що уряд Фінляндії планує прийняти кілька законодавчих проектів, які зможуть заборонити росіянам укладати угоди з нерухомості.
Також уряд Фінляндії хоче полегшити конфіскацію квартир, що належать росіянам. Значна частина нерухомості пустує, а з її власниками неможливо зв'язатися.
Також стало відомо, що Митниця Фінляндії розпочала понад 660 розслідувань випадків порушення санкцій, запроваджених ЄС щодо Росії. Всі вони зафіксовані після 24 лютого 2022 року.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram