Пентагон готовий відправити ATACMS після схвалення Байдена

Пентагон готовий відправити ATACMS після схвалення Байдена

Армія США готова відправити Україні ракети великої дальності ATACMS, оснащені касетними боєприпасами, як тільки президент Джо Байден схвалить передачу. Про це в інтерв'ю Bloomberg заявив помічник міністра оборони США з питань закупівель Даг Буш.
За його словами, "армія США вже давно готова до такого розвитку подій".
Він наголосив, що у США готові "діяти швидко".
Існує кілька версій ракет, в тому числі з касетними боєголовками або звичайними боєголовками. Касетні ПТРК мають дальність дії від 25 до 300 кілометрів. Згідно з офіційним посібником з озброєння служби, вони несуть від 300 до 950 касетних боєприпасів.
Буш сказав, що ракети, які США відправлять, вже ідентифіковані.
Ракети ATACMS можуть запускатися з тих самих пускових установок, які Україна вже використовує для запуску ракет з GPS-наведенням партіями по шість штук за один раз.

Різниця полягає в тому, що лише одна ракета ATACMS випускається залпом з однієї пускової установки.
Модифікації, необхідні для переобладнання пускової установки, за словами Буша, "не такі вже й значні, деякі кабелі, деяке програмне забезпечення – це не дуже старшно".
"Ми готові, коли і якщо президент (Байден – ред.) вирішить це зробити", – сказав він.

Минулого місяця Буш повідомив журналістам, що армія США готується до перших поставок першої версії заміни-ATACMS під назвою "Високоточна ударна ракета". Обидві ракети виробляються компанією Lockheed Martin Corp.
Американські законодавці місяцями закликали Байдена відправити в Україну ATACMS і люди, знайомі з цим питанням, заявили минулого місяця, що президент США нарешті поступився, повідомивши президенту України Володимиру Зеленському під час його візиту до Вашингтона минулого місяця, що він готовий це зробити.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram