Контрнаступ України: генерал Міллі оцінив ситуацію на фронті

Контрнаступ України: генерал Міллі оцінив ситуацію на фронті

Наступ Збройних сил України буде довгим і повільним, проте російські війська вже зазнали величезних втрат.
Про це заявив голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, повідомляє The Washington Post.
Про контрнаступ ЗСУ
За словами Міллі, російські війська зараз перебувають у досить поганому стані, вони вже зазнали величезних втрат.
"Моральний стан у них не дуже високий. Їхнє лідерство (на полі бою – ред.) сумнівне та неоднозначне, залежить від типу підрозділу. На стратегічному рівні серед керівництва явно багато суперечок. Логістика не в кращому стані. Отже, росіяни, правда, в обороні", – сказав генерал.

Він підкреслив, що ще пару місяців тому він говорив, що контрнаступ ЗСУ буде довгим, кривавим і повільним. Міллі додав, що саме це зараз і відбувається, проте загалом Україна бореться та веде дуже важкий бій.

Про перемогу України
Міллі пояснив, що для України ця війна є екзистенційною боротьбою за виживання. Проте для іншої частини Європи та світу, а також для США, мова йде про те, аби міжнародні правила залишились чинними.
"Те, що зробив Путін, – це лобова атака на ті правила міжнародного порядку, які існують уже вісім десятиліть після закінчення Другої світової війни", – сказав генерал.

Він уточнив, що якщо кінцевим результатом буде Україна – вільна, незалежна суверенна країна з вільною територією, це потребуватиме значних зусиль.
"І це довга, дуже важка війна з великими втратами, яка триває. Ви можете досягти цих цілей військовими засобами. Це займе багато-багато часу", – відповів генерал США.

Про дипломатичне врегулювання війни в Україні
Міллі відмовився коментувати будь-які майбутні події, поточні переговори або щось у цьому роді. За його словами, є різні способи досягнення цих цілей (перемоги – ред.).
"І я б сказав прямо зараз, напевно, занадто рано говорити про це. Цей контрнаступ ще не вичерпав себе. Тож ми маємо побачити, чим усе це скінчиться, а потім рухатися далі", – сказав генерал США.

Наступ України
Цього літа українські військові активізували наступальні дії на сході та півдні нашої країни. Зокрема, у Донецькій та Запорізькій областях.
За це час нашим захисникам вдалося звільнити понад 10 населених пунктів. Нещодавно Міноборони України повідомило про звільнення селища Урожайне на заході Донецької області. Пізніше у Генштабі ЗСУ підтвердили цю інформацію.
Сьогодні речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов повідомив, що українські військові продовжують наступальну операцію у районах південніше Бахмута.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram