У ДПСУ розповіли про успіхи захисників на Бахмутському напрямку

У ДПСУ розповіли про успіхи захисників на Бахмутському напрямку

Захисники України на Бахмутському напрямку просунулися на 300 метрів і закріплюються на нових позиціях.
Про це повідомляє пресслужба ДПСУ в середу, 4 січня.
У Держприкордонслужбі розповіли, що російські окупанти під прикриттям артилерії намагалися захопити одну з передових позицій Сил оборони. Ворожа спроба штурму провалилася, захисники України знищили дев'ятьох окупантів і поранили ще близько 20.
"Артналіт прикордонники перечекали в укриттях, а при наближенні піхоти противника відкрили вогонь… Побачивши панічний відхід загарбників, українські „зелені берети“ разом із воїнами ЗСУ контратакували. Стрімкою атакою наші бійці „на плечах“ ворога зайняли їхні позиції, а противник продовжив відступ углиб", — додали в ДПСУ.

Раніше командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що українським військовослужбовцям вдалося зірвати плани окупантів із захоплення Соледара та оточення Бахмута в 2022 році, проте росіяни не відмовилися від прагнення захопити всю Донецьку область.
Напередодні головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів, що на рубежі Сватове—Кремінна, а також у напрямку Лисичанська точаться важкі бої, найскладніша ситуація — на ділянці Соледар—Бахмут—Майорськ, де ворог «фактично по своїх трупах намагається просуватися вперед».
Бахмут залишається однією з найгарячіших точок на фронті. Російський режим вже понад пів року намагається захопити місто. ЗС РФ кидають на це величезні сили, не зважаючи на втрати, проте досягти успіху їм не вдалося.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram