ЗМI: До Білорусі за 13 годин прибуло шість російських транспортних Іл-76

ЗМI: До Білорусі за 13 годин прибуло шість російських транспортних Іл-76

До Білорусі за останні 13 годин прилетіли шість військово-транспортних літаків країни-агресора РФ.
Про це повідомляє проєкт Беларускі Гаюн у Telegram у п’ятницю, 30 грудня.
За даними проєкту, Іл-76МД ВКС РФ почали прибувати на аеродром у білоруських Мачулищах з четвертої ранку п'ятниці. Що саме привозять літаки, невідомо — Беларускі Гаюн припускає, що це може бути як доставка техніки, так і ротація чи підвезення мобілізованих росіян.
"Якщо ми говоримо про привезення в країну солдатів ЗС РФ, то може йтися максимум про 1 470 солдатів, оскільки максимальна місткість кожного з Іл-76МД — 245 людей", — зазначає проєкт.

Раніше посол України в Білорусі Ігор Кизим заявив, що, на його думку, Білорусь готується до війни проти України, хоча диктатор Олександр Лукашенко чинитиме опір такій ескалації до останнього.
23 грудня в американському Інституті вивчення війни повідомили, що РФ із жовтня створює умови для нового вторгнення на північ України. Однак поки що доказів активної підготовки ударних сил у Білорусі до наступу немає.
Речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко 27 грудня заявив, що на території Білорусі не формується наступальне угруповання, а Україна контролює ситуацію.
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вважає, що в лютому 2023 року Росія може піти у новий великий наступ. Зокрема, ці дії можуть розпочатися з території Білорусі в напрямку Києва.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram