Укренерго: планові відключення 10 листопада запроваджують по всій Україні

Укренерго: планові відключення 10 листопада запроваджують по всій Україні

У четвер, 10 листопада, планові відключення електроенергії будуть по всій Україні, аварійні обмеження поки не вводять.
Про це повідомляє НЕК Укренерго у Telegram-каналі в середу, 9 листопада.
Найбільший обсяг обмежень планується запровадити в Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях. Планові обмеження діятимуть:

з 06:00 до 24:00 – у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській та Донецькій областях;
з 09:00 до 12:00 та з 16:00 до 21:00 – в інших областях України.

В Укренерго нагадали, що графіки відключень у конкретному районі має публікувати місцеве обленерго.
Компанія закликала українців споживати електроенергію економно і протягом дня не вмикати в мережу кілька потужних електроприладів одночасно. Насамперед це стосується пікових годин із 06:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00. Там нагадали, що економне споживання електроенергії допомагає знизити навантаження на мережі та проводити менше відключень.
Раніше голова НЕК Укренерго Володимир Кудрицький заявив, що зараз найскладніша ситуація з енергопостачанням – у центральному та північному регіонах України. Протягом кількох днів вона може покращитись, якщо не буде нових ударів по інфраструктурі з боку РФ.
Президент Володимир Зеленський казав, що країна-агресор Росія концентрує сили для можливих нових масованих ударів по українській інфраструктурі, насамперед енергетичній.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram