Нацполіція: війська РФ влаштували катівню в Балаклії для місцевих жителів

Нацполіція: війська РФ влаштували катівню в Балаклії для місцевих жителів

У Балаклії Харківської області, яка пів року перебувала під російською окупацією, війська РФ влаштували катівню для місцевих жителів.
Про це повідомив начальник слідчого управління ГУ Нацполіції Харківської області Сергій Болвінов у Facebook.
"У нещодавно окупованій Балаклії у відділі поліції рашисти організували штаб. Але це не найгірше — там же, у підвальних приміщеннях відділу та у будівлі навпроти — БалДрука (видавничого дому – ред) рашисти зробили тюрму та катувальню для місцевих жителів", – написав він.

За його даними, окупанти завжди тримали в полоні щонайменше 40 людей. Їх знаходили через місцевих колаборантів. Окупанти шукали тих, хто служив чи мав родичів в АТО, чи допомагав українській армії.
"А у випадку, коли вони звільняли багато людей, а нових не було – хапали людей прям на вулиці біля відділу поліції. Один чоловік просидів у «тюрмі» 46 днів – рашисти знайшли фото його брата у військовій українській формі. За словами свідків, їх катували по-різному. Усі тортури описувати не буду, скажу лише, що «найлегше» – коли били струмом", — пише він.

Опубликовано Facebook App Українські бійці у четвер, 8 вересня, звільнили від російських військових місто Балаклія. Захисників зустрічали місцеві жителі.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram