Очільник МЗС Італії відвідав Ірпінь і зустрівся із Зеленським

Очільник МЗС Італії відвідав Ірпінь і зустрівся із Зеленським

Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо у четвер, 25 серпня, приїхав в Україну.
Як повідомляє ANSA, у Ді Майо заплановано зустрічі з президентом Володимиром Зеленським та своїм українським колегою Дмитром Кулебою. Міністр відвідав Ірпінь Київської області та побачив сліди воєнних злочинів російських окупантів.
Він наголосив, що українці захищають не лише себе, а й свободу всієї Європи, і світ має обрати, на чиєму він боці.

"Тут, в Ірпені, зруйноване, стерте з лиця землі місто, а в Італії досі є ті, хто заперечує факти, скоєні російськими військами та Путіним", – сказав Ді Майо.

Опубликовано Facebook App Президент Володимир Зеленський у Facebook написав, що Італія стала однією з провідних країн, які підтримали Україну та вимушених переселенців. Він подякував Ді Майо за візит, а італійському уряду та суспільству — за підтримку незалежності нашої країни.
Опубликовано Facebook App У червні Луїджі Ді Майо заявив, що залишив свою партію Рух 5 зірок. Серед прихильників колишнього прем'єр-міністра Джузеппе Конте в політсилі був поширений скептицизм щодо позиції, яку слід зайняти щодо війни Росії проти України. Він також поширювався на питання надання військової допомоги Україні та постачання зброї Києву.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram