Соняхи на Даунінг-стріт та виконання “Стефанії”: як Британія привітала Україну

Соняхи на Даунінг-стріт та виконання “Стефанії”: як Британія привітала Україну

У Британії до Дня Незалежності України офіс прем'єр-міністра прикрасили соняшниками, а оркестр шотландської гвардії виконав пісню "Стефанія" українського гурту Kalush Orchestra.
"Сонях є національною квіткою України… Він став потужним символом стійкості та єдності для українців, які продовжують протистояти російській агресії. Велика Британія буде поруч з українськими друзями – зараз і в майбутньому", – йдеться в дописі Джонсона у Facebook.

Сам Джонсон у вітальному зверненні до українців зазначив, що Велика Британія буде стояти з Україною стільки, скільки знадобиться.
"Я ні на мить не сумнівався, що Україна переможе у цій боротьбі, бо немає сили, що може подолати патріотизм 44 мільйонів українців", – наголосив він.

To the people of Ukraine on your Independence Day, I want you to know this: For however long it takes, the United Kingdom will stand with you. У День Незалежності України я хочу, щоб її народ знав:Велика Британія стоятиме поряд з вами стільки, скільки знадобиться. pic.twitter.com/6Gn9sYspzK— Boris Johnson (@BorisJohnson) August 24, 2022

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс також привітала українців зі святом. Вона наголосила, що "захоплюється стійкістю та сміливістю українців навіть за таких жахливих обставин".

Вітаємо із 31-м Днем незалежності України! Happy 31st Ukraine Independence Day!#ДеньНезалежності #IndependenceDay #StandForFreedom #StandWithUkraine #Ukraine31 ???????? pic.twitter.com/JzVPrI4Di0— UK in Ukraine ???????????????? (@UKinUkraine) August 24, 2022
Також до Дня Незалежності України оркестр шотландської гвардії виконав "Стефанію" переможців Євробачення-2022 Kalush Orchestra.

Today Ukraine marks 31 years since it gained independence.To honour the anniversary and as a tribute to the Ukrainian people, the @ScotsGuardsBand performed the winning @Eurovision entry, 'Stefania', on Horse Guards Parade. ????????????????@ArmyInLondon #StandWithUkraine #StandForFreedom pic.twitter.com/mUC5k07tC4— Ministry of Defence ???????? (@DefenceHQ) August 24, 2022

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram