Тепло, світло і вода: у Києві розповіли про підготовку до аварійних ситуацій взимку

Тепло, світло і вода: у Києві розповіли про підготовку до аварійних ситуацій взимку

У Києві готуються до опалювального сезону в умовах російської повномасштабної війни, з можливими надзвичайними ситуаціями і загрозою аварійних відключень різних об'єктів критичної інфраструктури. Влада столиці розробила план дій для ліквідації наслідків таких НП.
Про це розповів заступник голови КМДА Петро Пантелєєв в ефірі Всеукраїнського телемарафону.
Чиновник переконаний, що подібні механізми і плани дій з реагування на можливі відключення ТЕЦ готують у всіх містах, враховуючи особливості та специфіку інфраструктури на місцях. Але в цілях безпеки розкривати деталі зараз не можна.
"Є загальнонаціональний план, який працює в цьому напрямку, але я не думаю, що тут все можна говорити", – сказав він.

Пантелєєв при цьому назвав основні заходи підготовки Києва до НС і різних позаштатних ситуацій під час майбутнього опалювального сезону.
"Ми закуповуємо резервне паливо – мазут поряд з газом – щоб була можливість альтернативно працювати", – зазначив чиновник.

Також він додав, що в столиці "йдуть шляхом пересувних котелень для надзвичайних ситуацій".
"Вони будуть мобільними і зможуть оперативно приєднатися до школи, але школи не пріоритет. Йдеться про лікарні, пологові будинки тощо", – звернув увагу Пантелєєв.

Заступник голови КМДА підкреслює, що столиця ґрунтовно готується до різних аварійних і позаштатних ситуацій в зимовий час, і вже "є чіткий план", за яким ведеться робота.
"Цей план підкріплений фінансуванням. Всі заходи, які будуть необхідні в разі надзвичайної ситуації, щоб працювати, ми зробимо. Це стосується і водопостачання, і електроенергії, і, звичайно, тепла", – резюмував Пантелєєв.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram