NYT: За вибухами на складі в Криму стоїть елітний український підрозділ

NYT: За вибухами на складі в Криму стоїть елітний український підрозділ

За інформацією американського видання The New York Times, до ранкових вибухів на складі під Джанкоєм у Криму причетний елітний український військовий підрозділ.
"Високопоставлений український чиновник на умовах анонімності сказав, що елітний український військовий підрозділ, який діє у тилу ворога, несе відповідальність за вибух (на складі під Джанкоєм – ред.), який спровокував численні детонації", – йдеться у повідомленні видання.

У Міністерстві оборони Росії заявили, що причиною вибухів на складі у Криму була диверсія.
"Вранці 16 серпня в результаті диверсії постраждав склад військового призначення в районі населеного пункту Джанкой. Збитки завдано ряду цивільних об'єктів, серед яких ЛЕП, електростанція, залізничне полотно, а також ряд житлових будинків", – заявили в Міноборони РФ.

У Збройних силах України вважають вибухи в Джанкойському районі тимчасово окупованого Криму "недотримання правил протипожежної безпеки".
"Є офіційна позиція українського уряду, вищого військового керівництва… Противник не вміє користуватися заходами пожежної безпеки. Але всю Україну це радує", – заявив спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram