Підрозділ ССО “Азов” узяв у полон п’ять російських окупантів

Підрозділ ССО “Азов” узяв у полон п’ять російських окупантів

Підрозділ сил спеціальних операцій "Азов" узяв у полон п'ятьох російських окупантів.
Про це повідомив перший командир полку "Азов" Андрій Білецький у Telegram.
"Нова п'ятірка полонених від ССО "Азов". Серед них: наркоман, офіцер, осетин, "нащадок козаків" із Кубані та мобілізований "деенер".
Зверніть увагу: ці тварини живі, не побиті, не покалічені. Вони будуть добре їсти і добре спати, їх лікуватимуть українські лікарі, доки вони чекатимуть на обмін.
Це кодекс честі солдата, обов'язковий для "азовця", з якою б мерзотою ти не мав справу – гідно поводитися з полоненим. Ми не порушуємо його навіть після масового вбивства наших братів у Оленівці.
Тому що ми – "Азов", тому що ми – воїни, а не зграя собак, як наш ворог".

Білецький наголосив, що окрім цього це фонд для обміну українських побратимів зі зброї.
Передісторія:

29 липня російські медіа повідомили про обстріл колонії в Оленівці Донецької області, де утримувалися українські полонені. Пропагандисти стверджували, що є щонайменше 53 загиблі.
У розвідці вважають, що вбивство українських полонених у Оленівці Донецької області організували найманці ППК "Вагнера" за власним наказом Євгена Пригожина, не погодивши це з керівництвом Міноборони Росії.
ЗСУ, Міноборони, СБУ та омбудсмен України вимагають, щоб ООН та МКЧХ, які виступали гарантами життя та здоров'я українських бійців, направили своїх представників до колонії.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram