В Україні в березні цього року вартість борщового набору складає 177 грн, що на 19% більше, ніж торік, та на 9% — ніж у лютомуПро це свідчать підрахунки "Українського клубу аграрного бізнесу".В Україні в березні цього року вартість борщу складає 177 грн, що на 19% більше, ніж торік, та на 9% — ніж у лютому.За приклад для розрахунків узяли рецепт приготування борщу, де на три літри води знадобляться 300 г капусти, 200 г буряка, 300 г картоплі, 150 г моркви, 100 г цибулі, 2 столові ложки томатної пасти, 30 мл олії, 500 г свинячих ребер, а також сіль, перець і лавровий лист за смаком.Серед цих продуктів за рік:капуста подорожчала на 71%, за місяць впала — на 1%,буряк зріс у ціні на 51%, а за місяць — на 13%,картопля подорожчала на 26%, але за місяць впала на 2%,морква додала 271%, а за місяць — 9,8%,цибуля подешевшала на 1%, а за місяць подорожчала — на 5%,томатна паста подорожчала на 14%, а за місяць — на 6%,олія зросла в ціні на 38%, а за місяць — на 4%,свинячі ребра подорожчала на 7%, а за місяць ціна — на 10%.Якщо додати до борщу дві скибочки батона (50 г), столову ложку сметани (25 г) та зубчик часнику (5 г), його ціна зросте до 185 грн проти 170 грн минулого місяця.
