Похолодання в Україні: в “Укренерго” розповіли про ситуацію зі світлом

Похолодання в Україні: в “Укренерго” розповіли про ситуацію зі світлом

Похолодання в Україні викликало збільшення споживання електроенергії. Проте наразі споживання відповідає сезонним показникам.
Про це повідомляє "Укренерго".
Як зазначається, сьогодні, 14 жовтня, рівень споживання станом на 9:30 був таким же, як у цей час попереднього робочого дня – у п’ятницю, 11 жовтня.
Вчора максимум споживання був зафіксований увечері. Він був на 4,2% більше, ніж у неділю 6 жовтня. Причина такої динаміки – похолодання у більшості регіонів України.
За даними "Укренерго", через бойові дії та з інших причин повністю або частково знеструмлені 553 населені пункти в Україні.
Через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Харківській, Сумській, Чернігівській областях. Через негоду на ранок були знеструмлені 30 населених пунктів у Дніпропетровській, Чернігівській і Волинській областях. З технічних причин є знеструмлені споживачі у Кіровоградській і Запорізькій областях.
Ситуація зі світлом в Україні
Росія продовжує атаки на українську енергетику, зокрема у прифронтових регіонах.
Поки в Україні не запроваджують відключення світла. Але українців вже попередили, що майбутня зима може бути нелегкою.
Також в Україну вже прийшло осіннє похолодання. Синоптики прогнозують подальший спад температури повітря. Енергетики зазначають, що поки відключення світла не будуть запроваджувати, оскільки заморозки, які прогнозуються, не будуть протяжними.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram