Зеленський зустрівся у Берліні з президентом Німеччини Штайнмаєром

Зеленський зустрівся у Берліні з президентом Німеччини Штайнмаєром

У п’ятницю, 11 жовтня, президент Володимир Зеленський зустрівся зі своїм німецьким колегою, федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром. З посиланням на Зеленського.
Як розповів Зеленський, ключовими темами переговорів стали – безпекова ситуація в Україні, потреби на тлі постійних російських ударів по енергетичній мережі та активних бойових дій на фронті, а також розвиток регіональних партнерств.
"Дякую Німеччині за європейське лідерство в кількості наданої Україні допомоги, передусім в оборонній сфері. Важливо на такому ж високому рівні зберегти її і наступного року", – додав він.

Також в Офісі президента розкрили деталі перемовин Зеленського з канцлером Німеччини Олафом Шольцом у Берліні.
Зокрема, український лідер розкрив Шольцу деталі "плану перемоги" та пояснив, що він є "містком" до результативного Саміту миру – щоб посилити позиції України і створити умови для того, щоб поставити крапку у війні.
Шольц на брифінгу лідерів перед переговорами повідомив, що Німеччина разом з ще трьома країнами готує новий пакет допомоги для України на 1,4 млрд євро з ППО, гаубицями, САУ та іншою важливою зброєю.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram