Зеленський підписав закон про збільшення оборонних видатків на 500 млрд гривень

Зеленський підписав закон про збільшення оборонних видатків на 500 млрд гривень

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про збільшення видатків бюджету-2024 на оборону. Мова йде про 495,3 млрд гривень.
Про це це повідомляє сайт Верховної Ради, Telegram нардепа Ярослава Железняка.
"Президент підписав №11417 щодо збільшення бюджету цього року на 500 млрд грн на військові потреби", – написав Железняк.

За його словами, встановлено новий рекорд по видаткам для України – 3,73 трлн гривень, що у 2,3 рази більше, ніж бюджет до початку повномасштабної війни.
Про підписання закону свідчить і картка документа, розміщена на сайті Верховної Ради. Президент України володимир зеленський підписав закон 20 вересня.
Згідно з інформацію на сайті парламенту, ухвалений 298 голосами парламентарів 18 вересня, закон було передано президенту на підписання 20 вересня, після того, як в цей же день його підписав голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.
Ухвалення закону про зміни бюджету-2024
Нагадаємо, ще в липні Кабмін подав до Верховної Ради проект змін до бюджету на 2024 рік на 500,3 млрд гривень. Проектом на потреби оборони пропонувалося додатково спрямувати 495,3 млрд. гривень.
2 вересня комітет Верховної Ради з бюджету рекомендував одразу загалом схвалити доопрацьований проект уряду про збільшення видатків бюджету на 500 млрд гривень.
18 вересня Верховна Рада ухвалила в цілому зміни до державного бюджету на 2024 рік.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram