Україна може отримати від Франції модернізовані винищувачі Mirage-2000

Україна може отримати від Франції модернізовані винищувачі Mirage-2000

Франція модернізує частину винищувачів Mirage 2000-5. Раніше ці літаки було обіцяно передати Україні. З посиланням на SudOuest.
"‎Частину Mirage 2000-5, яку Франція має намір доставити в Україну, "трансформують" у Казо (французька авіабаза – ред.). Це зроблять для того, щоб надати їм можливості стрільби по наземних цілях", – сказано у повідомленні.

Однак конкретні аспекти модернізації французи на оголошують, але ймовірно мова про адаптацію літака до бомб Armement air-sol modulaire (AASM), які раніше вже були поставлені Україні.
Така модернізація свідчить про те, що Mirage-2000-5 відійде від його традиційної ролі перехоплювача. Адже при їх створенні не було передбачено можливості застосування боєприпасів повітря-земля.
Нагадаємо, на початку червня президент Франції Еммануель Макрон заявив про намір передати Україні винищувачі Mirage 2000 у рамках оборонної допомоги. Однак він не розкрив деталей ініціативи.
Згодом у Повітряних силах України відреагували на слова Макрона, та зазначили, що літаки Mirage 2000 зможуть ефективно виконувати бойові завдання.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram