У Мінсередовищі заявили, що річку Сейм забруднили з території Росії

У Мінсередовищі заявили, що річку Сейм забруднили з території Росії

Україна підтвердила, що забруднення в Сейм потрапило з РФ. Однак через те, що країни не комунікують, наразі не відомо, чи це було умисне забруднення, чи випадкове. З посиланням на заяву першого заступника міністра захисту довкілля Олександра Краснолуцького в ефірі телемарафону.
"Ця органіка дійсно потрапила до нас з території РФ. Оскільки у нас немає взаємообміну інформацією з країною-агресором, то сказати чи це було навмисно, чи якась аварія – важко". – розповів Краснолуцький.

Він зауважив, що забруднення відбулося з якогось заводу. Заступник міністра пояснив, що з наявної інформації схоже, що джерелом забруднення міг стати спиртзавод чи інший завод, який знаходиться на території Росії.
"Ми можемо констатувати, що забруднення хімічними та токсичними речовинами немає. Є тільки забруднення органічними речовинами", – наголосив Краснолуцький.

Нагадаємо, днями Державне агентство меліорації та рибного господарства України зафіксувало в Сеймі значне перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин, зокрема, амонію та завислих речовин.
Мало того 28 серпня мер Вишгорода Олексій Момот повідомив, що у річці Десна було виявлено отруйну речовину, яка спускається по течії з російського кордону.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram