Словаччина скасувала тимчасовий захист для соратника Медведчука – ЗМІ

Словаччина скасувала тимчасовий захист для соратника Медведчука – ЗМІ

Словаччина відкликала тимчасовий захист Артема Марчевського, українсько-ізраїльського бізнесмена, пов'язаного з проросійською мережею впливу "Голос Європи", після його втечі до Словаччини з Чехії у квітні. З посиланням на Euractiv.

У виданні нагадують, що Марчевський отримав тимчасовий притулок у Словаччині після втечі від чеської влади, яка внесла його до санкційного списку в березні за його ймовірну причетність до "Голосу Європи".
У публікації також зазначається, що платформа, яка спочатку позиціонувала себе як незалежний засіб масової інформації, була викрита чеською та польською владою в березні як проросійська пропагандистська мережа.

Розслідування виявило, що "Голос Європи" був особливо активним напередодні парламентських виборів до Європарламенту в червні, в тому числі здійснював платежі депутатам Європарламенту з метою просування поглядів Кремля.
"Після належної та об'єктивної оцінки справи названої особи Департамент міграції Міністерства внутрішніх справ 3 липня прийняв рішення про скасування тимчасового захисту (Марчевському – Ред.)", – розповів речник МВС Словаччини Матей Нойманн.

Рішення набуло чинності 25 липня, але нинішнє місцезнаходження Марчевського невідоме, а його адвокат досі не відреагував на це рішення.
Нагадаємо, в травні цього року Словаччина надала тимчасовий захист топменеджеру каналу Медведчука Марчевському.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram