Україна не розглядає Індію в ролі посередника у переговорах з РФ – NYT

Україна не розглядає Індію в ролі посередника у переговорах з РФ – NYT

В Україні не розглядають Індію як можливого посередника у переговорах з Росією для врегулювання війни, проте розцінюють візит прем'єр-міністра Нарендра Моді до Києва як знак підтримки. Про це пише New York Times, посилаючись на українських посадовців.
Київ відвідало багато лідерів держав, які підтримують Україну, проте глави країн з нейтральною позицією рідко з’являються в українській столиці, зазначає NYT

Зеленський зустрів обіймами премʼєра Моді, після чого вони разом поклали квіти до меморіалу дітям, які загинули під час війни. Перед цим Моді відвідав пам’ятник Магатмі Ганді в українській столиці та наголосив на важливості мирного врегулювання конфліктів.

Українські посадовці підкреслили, що не вважають Індію потенційним посередником у врегулюванні війни, проте сприймають візит прем'єр-міністра Нарендри Моді як знак підтримки України.
Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді 22 серпня під час візиту до Польщі закликав до дипломатичних зусиль щодо припинення війни в Україні.
Індійський прем'єр після переговорів із прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском заявив про підтримку діалогу та дипломатичних зусиль для відновлення миру і стабільності «якомога швидше».
Туск, зі свого боку, висловив упевненість, що Індія може зіграти важливу роль у припиненні війни в Україні. Польський прем'єр зазначив, що радий тому, що Нарендра Моді «підтвердив свою готовність особисто брати участь у досягненні мирного, справедливого і якнайшвидшого закінчення війни».
Моді прибув з візитом до Києва у п’ятницю, 23 серпня. Це стало його першим візитом з моменту здобуття країною незалежності в 1991 році.
Він заявив, що прибув в Україну з «посланням миру», а також додав, що Індія зробила активний внесок у цю справу.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram