Трамп заявив, що закінчить війну в Україні ще до своєї можливої івнагурації

Трамп заявив, що закінчить війну в Україні ще до своєї можливої івнагурації

Кандидат в президенти США, республіканець Дональд Трамп заявив, що має намір вести переговори про мир між Росією і Україною ще до своєї присяги на пост президента, якщо виграє вибори. Про це він заявив в інтерв’ю Breitbart.
За словами Трампа, він хоче бачити війну між Росією і Україною "врегульованою" і додав, що знає Володимира Путіна і президента України Володимира Зеленського, і вірить, що зможе домовитися про мир, щоб покласти край "смертям і руйнуванню", якщо його знову оберуть.
"Я знаю обох глав країн. Я дуже добре знаю президента Путіна. Я хочу, щоб смерть зупинилася. Є смерть і є руйнування. Вони руйнують всю структуру певної частини світу. Я хочу, щоб це було предметом переговорів, і щоб це було зроблено", – наголосив Трамп.

Трамп розкритикував свою опонентку від Демократичної партії Камалу Гарріс, заявивши, що вона вливатиме сотні мільярдів американських податків в Україну, замість того, щоб припинити війну.

"Я не думаю, що вона має якесь уявлення. Вона взагалі не впорається з цим. Я думаю, що це просто продовжиться, і мільйони людей загинуть. Це може перерости у світову війну. Вона не здатна це зробити. Я хочу це зробити. У мене завжди були дуже хороші стосунки з обома чоловіками (президентами РФ і України – ред.), і я думаю, що перебуваю в дуже хорошому становищі", – наголосив політик.

За словами Трампа, він сподівається, що в разі перемоги йому вдасться укласти мирну угоду в період між виборами 5 листопада та інавгурацією 20 січня 2025 року.
"Ви подивіться на спадщину країни – міста здебільшого зруйновані. Вони зрівняні з землею. Вони просто повністю зрівняні з землею. Ви колись бачили деякі з цих міст? Там не залишилося жодної будівлі. Країна спустошена. Тому я хочу вирішити цю проблему, і я зможу її вирішити. І я хотів би зробити це до того, як потраплю до Білого дому після переобрання президентом", – сказав Трамп, говорячи про Україну..

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram