Україна почала отримувати від окупантів інформацію про військовополонених – омбудсмен

Україна почала отримувати від окупантів інформацію про військовополонених – омбудсмен

Омбудсмен Дмитро Лубинець заявив, що Україна почала отримувати інформацію від російської сторони щодо умов перебування українців у полоні. Про це він сказав у ефірі телемарафону.
За словами Лубінця, під час останнього обміну вдалося обмінятися з росіянами листівками. Він зазначає, що в них українські військові писали про тортури.
«Ми разом з російською контрвізаві одночасно провели опитування військовополонених, тих, яких повертала Україна. В присутності українських співробітників російські представники почули слова вдячності й так само в присутності українських представників російські представники почули про тортури, про ненадання медичної допомоги, про втрату кінцівок через ненадання медичної допомоги», — сказав Лубінець.

Омбудсмен також зазначив, Україна працює над тим, щоб до полонених допустили представників Червоного хреста.
«Я не знаю, як ми ще повинні тиснути на росіян і МКЧХ… Щоб нарешті росіяни почали виконувати свої міжнародні зобов’язання, а ми перестали повертати українських військовополонених в такому жахливому фізичному стані. На жаль, ми маємо підтвердження, коли верифіковані військовополонені ЗСУ під час знаходження у полоні помирали від російських тортур», — додав він.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram