США ввели санкции против китайских компаний, которые помогают Ирану с дронами и ракетами

США ввели санкции против китайских компаний, которые помогают Ирану с дронами и ракетами

Міністерство фінансів США наклало санкції на п'ятьох фізичних та сімох юридичних осіб з Ірану, Китаю та Гонконгу, які брали участь у розвитку ракетної та дронової програми іранського Міністерства оборони. З посиланням на американський Мінфін.
Люди та компанії, що потрапили під останні санкції США, брали участь у закупівлі акселерометрів і гіроскопів, які використовуються для систем наведення, навігації та управління в програмах балістичних ракет і безпілотників Ірану.
Серед них згадані підставна китайська компанія Beijing Shiny Nights Technology Development Company та іранська – Electro Optic Sairan Industries.

"Безрозсудне розповсюдження Іраном своїх балістичних ракет і БПЛА загрожує подальшою нестабільністю і ставить під загрозу життя цивільного населення як в регіоні, так і в усьому світі", – прокоментував заступник міністра фінансів США Браян Нельсон.

Він наголосив, що США продовжуватимуть накладати санкції на тих, "хто сприяє Ірану у виробництві смертоносної зброї".
Оприлюднені у вівторок санкції є останніми в низці рішень Міністерства фінансів і Державного департаменту США, спрямованих на покарання причетних до розвитку ракетної та дронової програм Ірану.
Серед них були та кроки, які мали на меті запобігти переданню іранських дронів Росії.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram