Командири 80 бригади ДШВ заявили, що їхня комбрига Ішкулова хочуть зняти з посади

Командири 80 бригади ДШВ заявили, що їхня комбрига Ішкулова хочуть зняти з посади

Командири десантно-штурмових батальйонів та дивізіонів 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади записали відеозвернення із закликом залишити на посаді комбрига Еміля Ішкулова. З посиланням на відеозвернення бійців бригади.
За словами кількох співрозмовників LIGA.net з 80-ки, Ішкулов виступив проти бойового завдання, яке було непорівнянне з силами бригади.
Альтернативні варіанти, запропоновані бригадою, не взяли до уваги – натомість з'явилася інформація про можливе зняття комбрига Ішкулова, розповідають співрозмовники.
У зверненні до президента Володимира Зеленського, головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського та командувача Десантно-штурмових військ Ігоря Скібюка командири 80-ки заявили, що бригаду очолює професійний військовий, офіцер-десантник, полковник Еміль Ішкулов, який пройшов усі. людей за собою, у тому числі й у тил ворога, знає, що таке полон і має численні нагороди.

"Це командир, який детально планує всі операції. Адже для нього на першому місці – життя кожного з нас. Це професійний військовий, який розуміє сучасне поле бою і адекватно реагує на виклики російсько-української війни" , – заявили військові.

У бригаді висловили нерозуміння, "чому командири, які мають беззаперечний авторитет серед особового складу, мають переможний бойовий шлях і досвід великої війни – неугодні вищому керівництву ЗСУ, тому що не бояться озвучувати проблемні питання і доповідати реальний стан справ, не займаються замилюванням очей і не кладуть". бездумно людей на шляху до чергових погонів та орденів".
Ішкулов був призначений комбригом 80-ти наприкінці 2022 року. Він воює з 2014-го, тоді він був командиром розвідувального взводу у 25 повітрянодесантній бригаді.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram