Воїни 31-ї бригади вийшли з оточення біля Прогресу – DeepState

Воїни 31-ї бригади вийшли з оточення біля Прогресу – DeepState

Вночі бійцям 31-ї окремої механізованої бригади вдалося вирватися з оточення російських окупантів північніше села Прогрес на Донеччині. З посиланням на військово-аналітичний ресурс DeepState.
Повідомляється, що в середу 24 липня північніше Прогресу був вкрай динамічний та напружений день.

"Близько 14:00, як і прогнозувалося, ряд спостережних пунктів 1-го та 3-го батальйонів потрапив у повне оточення. Командир бригади так і не віддав наказу на прорив, тому особовий склад, який перебував в тому районі поставив того перед фактом, що хлопці будуть прориватися з боєм", – йдеться у повідомленні.

За інформацією DeepState, з допомогою злагоджених дій артилерії, аеророзвідки та суміжних сил, а також під управлінням офіцерів на місцях хлопці з 1-го та 3-го батальйонів змогли вирватися з оточення "у повному складі.

"Це була дуже нервова та важка операція. Затримка хоча б на пару годин могла призвести до другого кільця оточення. Не треба пояснювати, скільки інформаційних приводів отримала б кацапська пропаганда.
Найголовніше — бійці живі та продовжують далі стримувати ворога. 31 і 47 ОМБр залишаються на тій ділянці головними стовпами оборони. Звісно, не без допомоги прикомандированих підрозділів, яких доволі багато", – пишуть аналітики.

Раніше, в оперативно-стратегічному угрупованні військ "Хортиця" повідомляли, що намагаються вибити окупантів із села Прогрес, що на Покровському напрямку.
20 липня, за даними DeepState, ворог окупував село Прогрес Покровського району Донецької області.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram