США внесли РФ та Білорусь до переліку країн-спонсорів торгівлі людьми

США внесли РФ та Білорусь до переліку країн-спонсорів торгівлі людьми

Сполучені Штати оприлюднили список країн-спонсорів торгівлі людьми. До нього, серед іншого, включили Росію та Білорусь. Про це йдеться в повідомленні Держдепартаменту США.
"Звіт охоплює наступні 13 країн, у яких документально підтверджено "політику або схему" торгівлі людьми, торгівлі людьми в рамках фінансованих урядом програм, примусової праці в пов'язаних з урядом медичних службах або інших секторах, сексуального рабства в урядових таборах, а також працевлаштування або вербування дітей-солдатів", – ідеться в повідомленні.

Зокрема, до списку занесено,
Афганістан; Білорусь; Бірма; Китай; Куба; Еритрея; Іран; КНДР; Росія; Південний Судан; Судан; Сирія; Туркменістан.
Реакція України
Український омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що насправді така інформація не викликає подиву, адже РФ – країна-агресор, яка протягом 10 років порушує права людини в Україні.
"Однак такі списки, засудження дій Росії іншими державами, може врешті-решт мати потужний результат у питанні припинення злочинів і притягнення винних до відповідальності", – зазначив він.

Раніше повідомлялося, що Росія активізувала зусилля з вербування найманців у різних країнах. Пропозиції включають грошові виплати і, в деяких випадках, навіть громадянство РФ.
Однак не всі найманці готові ризикувати життям за сумнівні блага. Відомі випадки дострокового звільнення на прохання Індії своїх громадян, які працювали в російській армії.
Чимало найманців зі Шрі-Ланки, які вже встигли взяти участь у бойових діях, загинули.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram