Дружина пораненого казахського журналіста переконана у причетності до замаху президента Казахстану

Дружина пораненого казахського журналіста переконана у причетності до замаху президента Казахстану

Дружина казахського журналіста Айдоса Садикова, на якого вчинили замах 18 червня у Києві, Наталія розповіла, що її чоловік перебуває в реанімації у важкому стані. Вона також переконана, що до замаху причетний президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв.

"З 2018 року, коли Айдос почав випускати медіа "Бәсе", він зібрав велику аудиторію. Він також допомагав людям організовувати протести, ми це також висвітлювали. І останні роки, після революції в Казахстані, Токаєв жорстко зачистив все інформаційне поле: когось засудив, когось підкупив, когось посадив і ми з Айдосом залишались одні, хто критикував владу. Крім цього, ми критикували і путінський режим", – заявила вона.

Наталія Садикова пов’язує сьогоднішній замах "винятково з професійною діяльністю" чоловіка. Відео, яке вийшло на Youtube-каналі Садикова 18 червня розповідає, як президент Казахстану став маріонеткою агентів Кремля.

Вона також повідомила, що чоловік перебуває у важкому стані у реанімації, стріляли йому в голову.
У Києві у Шевченківському районі вдень 18 червня невідомий підійшов до авто і вистрілив у казахського журналіста-опозиціонера Айдоса Садикова, який перебував у машині.
Подружжя Садикових у 2014 році переїхало до Києва з Казахстану. Айдос Садиков на батьківщині зазнав кримінального переслідування, як він стверджує, з політичних мотивів.
В Україні вони набули статусу біженців і вели власний Youtube-канал "Бәсе", де піддавали критиці владу Казахстану та олігархів і виступали із підтримкою протестів у Казахстані у 2022 році.
Восени 2023 року Айдос та Наталія Садикови були оголошені казахською владою в розшук за звинуваченням у розпалюванні ворожнечі.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram