Чеські слідчі вважають росіян замовниками підпалу автобуса у Празі – ЗМІ

Чеські слідчі припускають, що 26-річний вихідець із Південної Америки, затриманий за спробу підпалу автобуса в Празі минулими вихідними, діяв за вказівки Росії та отримав від неї кошти. Про це пише видання Seznam Zprávy з посиланням на два джерела.
Одразу після затримання в суботу чоловік розповів детективам, що його найняли за гроші. Але після оголошення звинувачень той відмовився давати свідчення, тому не повторив свій мотив у поліцейському протоколі, який має вагу доказу.
"Однак інформація, яку детективи знайшли в його мобільному телефоні і до якої їм вдалося отримати доступ, також свідчить проти нього", – йдеться в публікації.

За словами співрозмовників Seznam Zprávy, чеські служби безпеки вважають, що гроші надійшли від Росії, яка, за даними іноземних спецслужб, стоїть за серією підпалів по всій Європі в останні місяці за подібною схемою.
Видання також дізналось, що чоловік прибув з Південної Америки до Чехії за кілька днів до спроби підпалу. Як саме він доїхав до Європи і чому обрав для нападу автобусний парк, залишається незрозумілим.
Напередодні прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала опосередковано підтвердив причетність Росії до спроби підпалу.
Перед інцидентом у Чехії поліція посилила заходи безпеки в громадських місцях, торгових центрах, громадському транспорті та на залізничних вокзалах через інформацією про можливе скоєння теракту.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram