Укроборонпром та Rheinmetall відкрили спільний цех в Україні

Укроборонпром та Rheinmetall відкрили спільний цех в Україні

АТ "Українська оборонна промисловість" і світовий оборонний гігант Rheinmetall відкрили перший в Україні спільний цех з ремонту і виробництва бронетехніки. З посиланням на пресслужбу "Укроборонпрому".
Зазначається, що в рамках партнерства АТ "Українська оборонна промисловість" і світового оборонного гіганта Rheinmetall в Україні розпочав роботу перший цех з ремонту і виробництва бронетехніки в рамках створеного спільного підприємства.
Головне призначення нового майданчика – ремонт і виробництво військової техніки німецьких зразків. Це пришвидшить відновлення бойових машин і повернення їх на передову, а згодом дозволить виробляти нову техніку для Сил безпеки та оборони України силами українських зброярів.
"Розвиток партнерства з таким провідним світовим виробником озброєнь як Rheinmetall, свідчить про високий ступінь довіри, який отримав Укроборонпром від західних колег. Така довіра – результат наполегливої праці з розвитку компетенцій наших зброярів, впровадження реформи корпоративного управління та успішної роботи з побудови антикорупційної інфраструктури. Саме все це у комплексі робить Компанію та її підприємства конкурентоздатними, прозорими та привабливими для іноземних партнерів", – розповів голова наглядової ради АТ "Українська оборонна промисловість" Давід Ломджарія.

В свою чергу генеральний директор Rheinmetall AG Армін Паппергер підкреслив, що для компанії "дуже важливо надати Україні ефективну та надійну підтримку".
"Коли справа доходить до постачання запасних частин, нашим головним пріоритетом є забезпечення максимальної доступності та швидке поповнення запасів. Для досягнення цієї мети ми використовуємо наявні канали оригінальних виробників, обробляємо матеріал самостійно та з партнерами. Ми також відновлюємо оригінальні ланцюжки постачання та інтегруємо місцеве виробництво в Україні", – сказав він.

За словами гендиректора "Укроборонпрому" Германа Сметаніна, цей проєкт, реалізований у рамках великої програми взаємодії з Rheinmetall, створює нові можливості для наших захисників і захисниць, які максимально оперативно отримуватимуть техніку для бою після ремонту та техобслуговування.
"Важливо, що це відбувається в Україні: іноземні партнери впевнені у нас, нашій професійності та високому потенціалі вітчизняного ОПК. Я вдячний керівництву німецького концерну за плідну взаємодію, яка дала змогу у стислі терміни обладнати та відкрити спільний виробничий майданчик", – додав Сметанін.

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін заявив, що "відкриття спільного з Rheinmetall виробничого майданчика – це не лише крок до Перемоги України, але й важливий етап у побудові Арсеналу вільного світу".

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram