“Львівська політехніка” поновила Фаріон на посаді та виплатить їй компенсацію

“Львівська політехніка” поновила Фаріон на посаді та виплатить їй компенсацію

Національний університет "Львівська політехнівка" поновила Іріну Фаріон на посаді професорки кафедри української мови. З посиланням на соцмережі Фаріон.

Фаріон оприлюднила відповідний наказ ректора Політехніки Юрія Бобала. ВНЗ має виплатити професорці більше 120 тисяч грн.
facebook.com/people/Ірина-ФаріонНагадаємо, Фаріон звільнили з навчального закладу після того, як вона заявила, що категорично не сприймає російськомовних військовослужбовців Збройних сил України та не може вважати їх українцями. Це викликало обурення серед військових та в суспільстві загалом.
Викладачку звільнили за порушення 41 статті Кодексу законів про працю: вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням цієї роботи.
Міністр освіти і науки Оксен Лісовий тоді зазначав, що "людям, які не поділяють цінності гідності та не відчувають поваги до воїнів, немає місця в системі освіти".
Водночас Служба безпеки України відкрила кримінальну справу проти Фаріон. Правоохоронці проводили експертизи її скандальних висловлювань та публікацій, а також епізоду з оприлюдненням листа від студента з окупованого Криму.
Галицький районний суд Львова відмовляв Фаріон у задоволенні позову до Львівської політехніки щодо її поновлення на посаді професорки кафедри української мови. Вона заявляла, що подасть апеляцію.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram