Зеленський відреагував на масовану атаку по Україні

Зеленський відреагував на масовану атаку по Україні

Президент України Володимир Зеленський відреагував на масовану атаку по Україні. Він знову звернувся до Заходу, показавши наслідки обстрілу.
Про це повідомляє його Telegram.
"Цивільні люди, інфраструктура, енергетичні об’єкти. Це те, з чим воює Росія. Цієї ночі черговий обстріл з понад 50 ракет різних типів і близько 50 дронів "Шахед" був спрямований на південь, центр і захід України", – сказав він.

За його словами, головна мета Росії – нормалізувати терор, використати відсутність достатньої кількості засобів ППО та рішучості партнерів України.
"Російські терористи розуміють лише мову сили. І єдиний спосіб зупинити цей терор і не дати йому стати нормою – своєчасно ухвалювати ефективні рішення. Повний захист українського неба має стати нормою, щоб божевільні в Кремлі зрозуміли, що їхній терор не досягає своїх цілей", – додав він.

На його думку, партнери точно знають, що для цього потрібно.
"Додаткові Patriot та інші сучасні системи ППО для України. Прискорення та розширення поставок F-16 в Україну. Забезпечення наших воїнів усіма необхідними спроможностями. Лише тоді, коли Путін втратить можливість бити по цивільних людях і цивільній інфраструктурі, він буде змушений припинити свій терор. Це випробування на людяність і рішучість для вільного світу. Або ми разом пройдемо цей тест, або світ зануриться в ще більшу дестабілізацію та хаос", – констатував президент.

Обстріл РФ по Україні 1 червня
У ніч на 1 червня російські війська знову масово обстріляли Україну, використавши 100 дронів і ракет, більшість з яких вдалося збити. Але є пошкодження енергооб'єктів у п'яти регіонах.
Ця атака стала шостим масованим обстрілом РФ з енергоінфраструктури України. Нагадаємо, що росіяни не били масовано Україною взимку, а вибрали для цього весну. Вперше РФ атакувала енергооб'єкти 22 березня. Потім – 29 березня, 11 квітня, 29 квітня та 8 травня.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram