Міненерго: В Україні 25 травня можливі відключення світла за графіками

Міненерго: В Україні 25 травня можливі відключення світла за графіками

В Україні 25 травня можливі відключення світла за графіками. Електроенергії може не бути ввечері.
Про це повідомляє Міненерго.
За даними енергетиків, минулої доби потреби споживачів покривалися власною генерацією, комерційним імпортом та аварійною допомогою з енергосистем Румунії та Польщі.
"Також застосовувалися графіки погодинних відключень споживачів. Їхнє застосування можливе сьогодні з 20:00 до 22:00", – додали в Міненерго.

Ситуація зі світлом в Україні
Російські війська з весни п'ять разів масовано вдарили по Україні. "Під прицілом" знаходилися об'єкти енергетики. А саме:
22 березня РФ вдарила по енергетиці, були пошкоджені всі блоки Бурштинської та Ладижинської ТЕЦ; 29 березня було атаковано одразу три теплоелектростанції в Україні. Зокрема, було поранено енергетик; 11 квітня під час масованого удару по Україні була повністю зруйнована Трипільська ТЕС у Київській області. Вона постачала електроенергію Київську, Черкаську та Житомирську області. 27 квітня російські окупанти атакували чотири теплоелектростанції ДПЕК. 8 травня РФ ударила по Україні, використавши понад 70 ракет і дронів. Під ударом опинилися об'єкти енергетики у шести областях, серйозні пошкодження отримали три ТЕС.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram