Арахамія відповів владі Грузії на вимогу видачі урядовців часів Саакашвілі

Арахамія відповів владі Грузії на вимогу видачі урядовців часів Саакашвілі

Голова фракції партії "Слуга народу" Давид Арахамія відкинув вимогу влади Грузії видати їй урядовців часів Міхеїла Саакашвілі, які нині працюють в українській владі.
Про це він написав у своєму Telegram-каналі.
"Прокремлівська влада Грузії висуває якісь вимоги щодо видачі наших громадян для "нормалізації відносин", – зазначив Арахамія.

Він додав, що для справжньої "нормалізації" Грузія повинна випустити з в'язниці та повернути українського громадянина Міхеїла Саакашвілі; припинити пряме авіасполучення з РФ; і припинити допомагати Росії ухилятись від санкцій.
"Тоді й нормалізація відносин відбуватиметься легко", – підсумував голова фракції "Слуга народу".

У понеділок грузинський уряд заявив, що для "нормалізації відносин" українська влада повинна видати Грузії "злочинців, які зараз займають високі посади в її адміністрації".
Серед них він згадав Зураба Адеїшвілі – колишнього міністра юстиції Грузії, який нині працює заступником генпрокурора України, й Георгія Лорткіпанідзе, якого нинішнє Тбілісі звинувачує у причетності до незаконного перетину Міхеїлом Саакашвілі державного кордону.
Грузинська влада неодноразово намагалася оголосити Адеїшвілі у міжнародний розшук. Нещодавно вона обурилась його присутністю в німецькому Бундестазі у складі делегації з України.
Раніше спікер парламенту Грузії хотів вибачень від Зеленського та Санду через "брехню" про Саакашвілі.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram