Війська РФ купують Starlink через треті країни – розвідка

Війська РФ купують Starlink через треті країни – розвідка

В Головному управлінні розвідки заявили, що системи супутникового зв'язку Starlink надходять у продаж до РФ через треті країни, але триває робота з "нейтралізації цієї загрози". Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону.
"Росія продовжує працювати через так званий паралельний імпорт, а по суті – контрабанду. Так, через треті країни, ми не будемо називати конкретні країни, ця інформація потребує уточнення, але Starlink у вільному продажі на території РФ, на відкритих онлайн-майданчиках…

Ніхто не стверджує, що офіційно відбувається продаж Starlink росіянам. Але сьогодні РФ – не лише країна-терорист номер один, а і країна-контрабандист номер один, тому це проблема, над якою сьогодні працюють", – сказав представник ГУР.

Юсов зазначив, що у нововму році росіяни почали більш "системно і налагоджено" використовувати Starlink на лінії фронту: "На ці пристрої та девайси окупанти роблять ставку. Звісно, триває робота з нейтралізації цієї загрози. Ми зараз усі загрози розкривати не будемо".
Раніше у ГУР підтвердили, що росіяни використовують на фронті системи супутникового зв'язку Starlink. Згодом американський мільярдер Ілон Маск заявив, що Starlinks ніколи не продавалися прямо чи опосередковано Росії.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram