Адмірал НАТО застерігає європейців на випадок війни з Росією

Адмірал НАТО застерігає європейців на випадок війни з Росією

Європейцям треба запастися ліхтариками, водою та радіостанціями на випадок війни з Росією, рекомендує адмірал НАТО Роб Бауер.
Про це Бауер сказав під час пресконференції після дводенного засідання військового комітету НАТО в його штаб-квартирі в Брюсселі.
"Потрібно мати воду в будинку, радіо на батарейках і ліхтарик на батарейках. Щоб ви витримали перші 36 годин. Я не кажу, що завтра все піде не так, але добре усвідомлювати, що це не встановлений факт, що ми живемо в мирі. І тому ми (сили НАТО) готуємося до конфлікту з Росією. Але дискусія набагато ширша. Це також промислова база, а також люди, які повинні розуміти, що вони відіграють певну роль", — каже адмірал.

Троє воєначальників, що взяли участь у зустрічі з пресою, натякнули, що НАТО готується до можливої війни на європейській землі.
"Протягом десятиліть у нас була думка, що у нас є професійні армії, і вони вирішують ситуації безпеки в Афганістані чи Іраку. Для нової війни такої професійної армії недостатньо", — вважає Бауер.

За його словами, потрібно ще раз подумати про такі системи, як строкова служба чи призов резервістів.
Наступного тижня країни НАТО розпочнуть найбільші навчання за останні десятиліття. В операції братимуть участь приблизно 90 000 військових усіх 31 союзників, а також Швеції. Операція триватиме до травня.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram