Польща готується до найбільшого військового параду з 1989 року

Польща готується до найбільшого військового параду з 1989 року

Найбільший та найсучасніший показ польських Збройних сил з 1989 року супроводжуватиме цьогорічне святкування Дня Війська Польського 15 серпня. Про це заявив пресофіцер 1-ї Варшавської бронетанкової бригади, лейтенант Яцек Пьотровський.
Він розповів, що під час військового параду на Віслостраді у Варшаві можна буде побачити, зокрема, техніку польського, американського та корейського виробництва, та додав, що серед атракцій будуть також десятки військових пікніків.
"Кожен, хто хоче спільно з нами святкувати, бо треба зауважити, що День Війська Польського — це передусім свято кожного поляка, і кожен, хто хотітиме слідкувати наживо або в медіа, зможе побачити найсучаснішу техніку, що є на оснащенні Війська Польського або вже невдовзі надійде на оснащення", – сказав Пьотровський.

Парад з нагоди Дня Війська Польського повертається після трирічної перерви. 15 серпня, у річницю переможної битви під Варшавою проти більшовиків, на вулиці столиці вийдуть солдати різних формувань. Разом із польськими вояками маршуватимуть військові зі США, Великої Британії, Хорватії та Румунії.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram