Зеленський: Заколот Пригожина підтримали майже 20 регіонів Росії

Мешканці 18 чи 19 регіонів Російської Федерації підтримали бунт Євгена Пригожина, а представники 21 регіону – політику президента РФ Володимира Путіна, що демонструє розбалансовані настрої у російському суспільстві.
Про це президент України Володимир Зеленський заявив у інтерв‘ю CNN.
Глава Української держави підкреслив, що стрімке просування представників ПВК "Вагнер" углиб Росії та окупація деяких регіонів свідчить, зокрема, про те, що Путін не контролює безпекову ситуацію в регіонах.
Зеленський зауважив, що майже вся російська армія – на території України, тому "вагнерівці" так легко йшли територією Росії.

"Ми бачимо дуже цікаву аналітику: половина Росії підтримала Пригожина, половина Росії підтримала Путіна. 18 чи 19 регіонів Росії конкретно підтримали дії Пригожина і 21 регіон конкретно підтримав Путіна. Ще деякі регіони балансували – не знали, кого підтримати. Ми бачимо наступні процеси: половина людей у Росії коливається", — зазначив президент України.

Він констатував, що глава Росії – "інша щодо потужності людина".
"Людина стара, неенергійна. Людина, яка не контролює процеси", – додав Зеленський.

Глава Української держави наголосив, що Путін допустив історичну помилку, розпочавши наступ на Україну. "Цей наступ породив усе інше: силу "вагнерівців", відомість Пригожина, неконтрольованість у Росії. До цього призвело повномасштабне вторгнення", – аргументував він.
Зеленський підкреслив, що саме в цей момент, коли президент РФ слабкий, світові потрібно тиснути на нього.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram