Верещук пояснила свій заклик до біженців “не повертатися до весни”

Верещук пояснила свій заклик до біженців “не повертатися до весни”

Українським біженцям не варто повертатися з-за кордону через складнощі з енергопостачанням взимку, але це не є "інструкцією", як діяти, і головним чином стосується жінок з дітьми
Про це заявила в ефірі національного телемарафону міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.
Вона прокоментувала свій нещодавній заклик "не повертатися до весни".
"Тут треба мати тверезий розум і здорову логіку: на зиму – зараз говоримо про жінок з дітьми, адже виїхали за кордон головним чином жінки з дітьми. Якщо жінки з дітьми, перебуваючи там весняні й літні місяці, приймають для себе рішення повертатися до рідних домівок на зимові місяці, то я просила — це була не вказівка, не інструкція, а прохання – якщо можна, залишитись в Європі на зиму", — сказала міністерка.

На її переконання, йдеться про міркування безпеки та енергетичну ситуацію — оскільки збільшення кількості людей також підвищує навантаження на електромережі.
"Звичайно, кожен вирішує сам, ми демократична країна. Але моя рекомендація і прохання залишається незмінними: якщо є можливість залишитися в Європі на зиму, а уже навесні повернутися і відбудовувати нашу державу, я дуже щиро сподіваюся, звільнену від окупанта в цілому", – зазначила Верещук.

Днями Ірина Верещук казала, що українцям, які зараз перебувають за кордоном, краще не повертатися додому до весни через обстріл енергетичних об'єктів, які влаштовує Росія.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram